Plexikaders

Plexiglas® biedt u een waaier van voordelen.

Het is een transparant, licht, duurzaam en zeer eigentijds materiaal dat zich uitstekend leent voor zowat alle toepassingen waar we al jarenlang ervaring mee hebben.

Van plexidozen, beschermkappen tot sokkels en wissellijsten met micromagneten, we beschikken over de kennis om uw dromen te realiseren. In standaardformaat of op maat. In serie of als uniek stuk.

Unieke modellen worden op aanvraag ontworpen, in samenspraak met uw marketingafdeling of met uw publiciteitsagentschap.

We werken voornamelijk met Plexiglas® dat we kunnen bedrukken of graveren. Zowel in blokvorm als met uitgesneden vormen, eventueel met insluiting van een afbeelding.

Foto's (lambdaprints) kunnen worden gekleefd op een drager en daarna in polycarbonaat gegoten worden.

Bij dit procede wordt het origineel met de beeldzijde chemisch achteraan een transparante plexi verkleefd en eventueel afgewerkt met een ruglaag. Het kleven gebeurd zonder lijm door het opwekken van een chemische reactie tussen vloeibare componenten. Deze opkleefmethode is volledig stofvrij, zonder luchtblaasjes en eventueel andere lijmresten. Het kleurcontrast wordt benadrukt en uw origineel document krijgt een nieuwe diepte. Fijne details komen beter tot hun recht, vooral in de donkere contrijen.

Het beeldmateriaal, de lijm en de Plexi hoeven niet verwarmd te worden, daardoor komt het originele beeldmateriaal niet in gevaar. Uw werk wordt door de Plexi helemaal beschermt, zodat krassen en deuken bijna onbestaand zijn.

Galerij Plexi beschermt tot 99,7 % tegen UV straling zodat de beelden niet uitbleken door het UV licht.

Plexi is aanzienlijk breukvaster dan schilderijglas en men loopt daardoor minder risico op verwondingen en transportbreuk. Plexi weegt de helft minder zwaar dan schilderijglas en verlaagt daardoor aanzienlijk de transportkosten.

Bij lichtbaktransparanten bekomt men een ongeƫvenaarde beeldscherpte met zeer intense kleuren zonder wazige beeldpartijen en "doorgezakte" beelden.